Отопление

ВИП ДОМ ООД - изключителен представител за България представя за пръв път на българския пазар революционната отоплителна система Climaboard® тип “цокъл” (перваз).

 

С Climaboard се чувстваме удобно и приятно?

Предназначението на радиаторите Climaboard тип цокъл е да създават комфорт в помещенията чрез добре балансирана температура на средата. Концепцията на тази технология се заключава в излъчване на топлина от стените към вътрешността на стаите, а не чрез циркулация на въздуха, както при традиционните системи (фиг.1). Топлината от тези радиатори създава здравословна среда за живеене, а усещането е приятно и естествено, като това от слънцето. Фиг 1.

Когато избирате Climaboard, Вие избирате за Вашия дом икономична и природосъобразна отоплителна система, характеризираща се със следните предимства:
  • Високо ниво на излъчване и бързо разпространение на топлината
  • Равномерно топлинно излъчване (максимална температурна разлика от 1°С за помещения с височина до 3 m)
  • Бърз и ефективен контрол на стайната температура
  • Икономия на енергия до 30%, тъй като няма акумулиране на топлина под тавана
  • Не се повдига прах, тъй като няма циркулация на въздуха
  • Не се образуват мухъл и плесени в ъглите и по стените
  • Естетичен външен вид и цвят по избор
  • Малки размери
  • Лесен и бърз монтаж, включително и в изградени жилища


Как работи отоплителната инсталация с радиаторите Climaboard?

Използва се един от законите на физиката, познат като ефект Coanda. Той се заключава в разпространение на топлия въздух следвайки направлението на някаква повърхност (например студени външни стени). Затова и радиаторите Climaboard се монтират предимно на външните студени стени. Когато горещата вода тече по медните тръби, нейната топлина се пренася към алуминиевите ребра и тяхното покритие. Част от топлината образува тънък слой от топъл въздух, вследствие на което излъчването от стените се екранира. Стените поглъщат част от топлината и след това я отдават равномерно в стаята. Висок комфорт се постига даже при много ниски температури на въздуха, правейки системата изключително икономична и ефективна. Като резултат имаме отоплителна система, реагираща много бързо и започваща отоплението от най-студените места. Така създаваната  атмосфера, комфорт и уют от цокълните радиатори е непостижима за всяка друга позната досега отоплителна система.

Най-добрата форма на отоплението
Големите и грозни радиатори, заемащи място са вече минало. Радиаторите Climaboard могат да бъдат дискретно монтирани като цокъл по стените и трудно се забелязват. Покритията на отоплителните елементи се предлагат в широка цветова гама в унисон със стила на Вашите мебели. Идеален избор за естети.

 


Перфектно решение

Радиаторите Climaboard лесно се инсталират в нови и стари жилища. Те са уникални и гъвкави в приложенията. Отоплителната система Climaboard задоволява всички изисквания на модерното ново строителство и дизайн.
Студът се екранира даже при големи остъклени площи, големи помещения и зимни градини. Системата Climaboard идеално допълва даже съществуващи отоплителни системи (камини, печки, централно отопление).
Възможна е комбинация с други отоплителни системи.
Ние подхождаме творчески и обръщаме особено внимание на перфектната функционалност и високото качество на системата Climaboard.

Сравнение на Climaboard с обикновени радиатори
Climaboard отоплява равномерно чрез излъчване от пода към тавана в доста широка зона и като резултат няма горещи и студени места в стаята, няма и излишно акумулиране на топлина под тавана.
Обикновените радиатори отопляват въздуха основно чрез конвекция. Следната илюстрация показва този ефект доста ясно.Climaboard може без никакви проблеми да замени вашите стари радиатори. Няма значение откъде са прокарани тръбите, от тавана или пода, използват се стандартни водопроводни компоненти и инструменти.

Бърз и лесен монтаж
Монтажът на термичните компоненти е изключително лесен и бърз. Не е необходима дори предварителна подготовка на стените.

Инсталирането на системата се извършва по следния начин:
Индивидуалните компоненти се изрязват под необходим ъгъл. PVC основата, скобите и горното алуминиево покритие се монтират последователно и се закрепват с дюбели към стените. Връзките на тръбите трябва да са ориентирани така, че да следват посоката на движение на топлата вода. PVC скобите се монтират на PVC профила през интервали 30 cm. След това отоплителните елементи се свързват един с друг и се закрепват на PVC скобите. Най-накрая се монтира алуминиевото покритие върху PVC скобите. Радиаторите тип цокъл следват извивките на стените и ъглите на стаите. И това е всичко!
ВИП ДОМ ООД предлага изготвяне на проект, изчисления, доставка и монтаж на отоплителна система Climaboard.
Отоплителни системи Climaboard брошура 766 Kb (pdf) свали
Climaboard - Цветове и ефекти 544 Kb (pdf) свали
Climaboard - Въпроси и отговори 221 Kb (pdf) свали
Climaboard - Инструкции за инсталиране 140 Kb (pdf) свали
Climaboard - Ценова листа 139 Kb (pdf) свали


Акценти

Камини
Камини без комин
Отопление
Отопление
Обзавеждане
Сглобяеми къщи