Технология

Производствен цикъл

Едно от основните преимущества на Контио е пълният технологичен цикъл от подбора на дървесината до готовото изделие (физически подбор, сеч, електронен контрoл, разрязване на материала, сушене, струговане, сглобки, маркиране, опаковане, транспорт до клиента).

Говорейки за качество «Kontio», можем да разбираме: контрол, точност при проектирането и изграждането, използване на най-съвременните технологии и квалифициран персонал. Всяко звено на производствения цикъл е настроено да достига безупречни резултати. Така се ражда понятието «Дом от дърво на Контио – качество от Финландия», «Бревенчатые дома Kontio – качество из Финляндии», (Kontio Log Houses – Quality from Finland).
Нарязаните заготовки контролирано се сушат в отделни сушилни камери в съответствие с нормативните изисквания. В процеса на сушене влажността и температурата се регулират по такъв начин, че да се получи резултат максимално приближен към оптималната влажност на дървесината. Така най-добрите качества на плътновлакнестата дървесина се проявяват в пълния си размер.Международно признание

Японския голф център и Олимпийското селище в Лилехамер са прекрасен пример сред  многочислените обекти с международно значение, построени от «Kontio».

Северната финландска дървесина е с плътна структура на влакната и е конкурентен материал за различни условия, в това число и в региони при които инженерно-геоложките особености предявяват особени изисквания към материали и конструкции. Например: региони с повишена сеизмична активност.


Акценти

Камини
Камини без комин
Отопление
Отопление
Обзавеждане
Сглобяеми къщи