Цени къщи

Луксозни масивни финландски къщи “Kontio” от Lапландия

Екипът на ВИП ДОМ ООД с голямо удоволствие предлага на Вашето внимание екологични пълнофункционални къщи от масивна дървесина, известни под името “Log House”.

Ние сме изключителен представител за България на най-големия производител на  висококачествени финландски къщи в света – KONTIO. В основата на идеологията на този луксозен продукт, както за производителя, така и за нас на първо място лежи качество без компромис във всеки детайл. ВИП ДОМ е единственната фирма в България предлагаща 100% внос на всички материали за сградите от Финландия. 

Над тридесет годишният опит, използването само на подбрани материали, върховите технологии в проектирането, производството, контролът и строителството са вдигнали летвата на качеството до непостижими за други компании нива, а името на производителя - KONTIO вече е нарицателно в бранша. Доказателство за това са построените домове на ВИП клиенти от цял свят. 

Екипът на ВИП ДОМ е преминал обучение във Финандия, притежава дългогодишен опит и отлични референции и спазва безкомпромисно технологията за изграждане под надзора и ръководството на строителен инженер-конструктор на KONTIO. 

Всички наши конструкции съответстват на европейските строителни стандарти и нормативи и притежават сертификати за качество и безопасност, включително и СЕ маркировка. Те са много по-устойчиви на огън, урагани и земетресения от тези при конвенционалното строителство. 

Естественият лукс от природата присъства във всяка къща направена от най-стария в света и доказал себе си строителен материал. Само по себе си дървото представлява, уникален строителен материал, който създава неповторима естествена атмосфера и красота и прекрасно се вписва във всякакъв интериор. То придава на дома особена ценност и подчертава неговата индивидуалност. 

ВИП ДОМ ООД вече е изключителен представител за България и на италианския производител на радиатори FROG, предлагащ революционната отоплителна система тип цокъл Climaboard. Равномерно отопляваща всички помещения, с уникален размер (3 х 14 см.) и с 30 % по-високо КПД от нормалния радиатор, работещата на лъчист принцип система е идеалното допълнение към всяка къща. Тя може да бъде свързана към камина с водна риза, електричество или термопомпа с четири пъти по-ниско изразходване на енергията, да спести много средства и да създаде още по-приятна и уютна атмосфера за цялото семейство.

ВИП ДОМ е на Ваше разположение и е готов да изгради дом, вила или жилищен комплекс по типов и индивидуален проект. Допълнително предлагаме външни и вътрешни сауни, басейни, барбекюта, камини и инфраструктурни съоръжения и системи.


ПОДАРЪК ОТ ВИП ДОМ ООД

При закупуване на къща с разгъната застроена площ над 150 кв.м. ВИП ДОМ Ви подарява домашно кино с 47 ” LCD телевизор, кожа от северен елен и други изненади от Лапландия.
Каталожни цени с включени доставка, изграждане и обзавеждане до ключ 285 Kb (pdf) свали
Каталожни цени с включени само доставка и изграждане на дървената конструкция 458 Kb (pdf) свали


Характеристики и включени в цената компоненти за къщи с готови типови архитектурни проекти

 1. Три дизайнерски стила – Елеганс, Класик, Де Лукс
 2. Най-екологичното строителство
 3. Топли стени през зимата и прохладни през лятото
 4. Бактерицидно действие на дървесината
 5. Отлично пасивно регулиране на влажността на въздуха и вътрешния климат в помещенията без допълнително оборудване
 6. Видове греди и трупи: правоъгълни, правоъгълни лепени, кръгли и кръгли лепени
 7. Доставка от Финландия 100%. Всички елементи на конструкцията са произведени от финландския производител KONTIO и са изработени от висококачествен плътен северен бор
 8. Покритие на покрива – керамично, бетонно, метално, битумно (по избор на клиента)
 9. Водосточна система – метална
 10. Съвременна керамична коминна система – SCHIEDEL
 11. Топлоизолации с дебелина 200 мм., шумоизолации, пароизолации и хидроизолации на подовете и покрива. Коркова звукоизолация на междинния етаж. Специални уплътнения между гредите (трупите)
 12. Финландски прозорци PROFIN с трислойна лепена дървесина от първокласен северен бор клас А1, произведени по японска технология Masame. Съвременен дизайн, високо качество, заоблени ръбове, двоен и троен стъклопакет, аргон, безопасни, надеждни, функционални, енергийно ефективни. Опции - дървени капаци, свалящи се декоративни решетки, противокомарни мрежи, вградени щори, фиксиращи механизми
 13. Финландски външни и вътрешни врати
 14. Дюшаме, тераси, балкони, стълби, парапети от масивна финландска дървесина
 15. Четирислойни защитни покрития на външните и вътрешните повърхности – SIKKENS
 16. Технически системи: електрически инсталации в метални гофрирани тръби с негорими и неразпространяващи горенето кабели - Германия, електрически ключове и контакти - Schneider Electric, интернет, телефон и TV окабеляване, външна и вътрешна мълниезащити, видеодомофон, водопроводи за питейна и отпадна вода
 17. Високоефективна водна отоплителна система с нискогабаритни радиатори с медни тръби FROG, Италия. Без топлинен източник – опция избор на клиента (термопомпа, климатик, камина или друг)
 18. Обзавеждане за баня: душ кабина с хидромасаж, телефон и радио, теракот, мивка, кранове
 19. Обзавеждане за тоалетна: моноблок, мивка, теракот, кранове
 20. Покритие на пода на входното помещение и мокрите помещения – гранитогрес и теракот
 21. Доставка до мястото на строеж на територията на Република България
 22. Безплатна поддръжка и обслужване на дървената конструкция и защитните покрития за първите 3 години


Опции за избор от клиента. Заплащат се допълнително

Поддръжка и обслужване на дървената конструкция и защитните покрития след третата година. Препоръчваме силно да се възползвате от тази услуга за да притежавате изключителен дом за столетия.
Изграждане на основи в зависимост от вида сграда, терена и местоположението. Изискванията към основите са достатъчно високи, затова препоръчваме да ги изгради ВИП ДОМ. Основите включват предварителна подготовка за свързване към външни технически системи – окабеляване, водоснабдяване, канализация, въздуховоди.
Топлинен източник – термопомпа, климатици, електрически конвектори, камина.
Видеонаблюдение, охранителна система, пожароизвестяване, контрол на достъп, сателитен приемник.
Цялостно дизайнерско обзавеждане: бяла, черна техника и мебели по избор.
Съдействие при архитектурно и инженерно проектиране по скица на клиента с участието на проектантите на KONTIO.


Акценти

Камини
Камини без комин
Отопление
Отопление
Обзавеждане
Сглобяеми къщи