За КОНТЬО

«Kontio» е част от концерна «PRT-Forest» основната сфера на дейност на който е дървопреработваща промишленост, производство на строителни материали и домостроене. Концернът включва в себе си компаниите «Pyhannan Rakennustuote Oy», «PRT-Wood Oy», «PRT-Lami Oy», «Kontiotuote Oy», «Mellano Oy» и «Lappii-Talot Oy».

Преди 30 години до езерото Пудас във Финландия е основан завод за производство на домове от дървени трупи. Предприятието получава името си в чест на краля на гората - мечока. Народът наричал силния мечок с уважителното име «Kontio».

За три десетилетия «Kontiotuote Oy» се превърна в най-големия производител на домове от масивна дървесина в света. Разположението на завода сред най-добрите уникални хвойнови видове, до езерото Пудас, а също така и съседството с града на развитите технологии Оулу са повлияли ползотворно на конкурентните преимущества както по отношение на суровината така и в технологичен аспект.
 


Качество «Kontio»

Отсътствието на брак в производството, конкурентноспособното ценообразуване, а също така внимателното и ефективно използване на суровините, се обезпечават за сметка на детайлно планиране и автоматизацията на производствения процес. «Kontiotuote» в пълна степен владее процеса на изготвяне на дървени постройки започвайки от сечта на дърветата до завършените изделия. Дървесината е жив материал. Качествената суровина и производството, отговарят на най-високите съвременни изискавания. Гаранция за качеството са висококвалифицирания персонал, притежаващ богат опит във високотехнологичната дървообработваща сфера. Отпадъчния материал след обработка на дървесината се събира и се използва в целулозно-хартиената промишленост и енергийното производство. Количеството на енергията получено от остатъчните продукти надвишава, количеството на топло и електроенергия консумирани от предприятието. Завода изработва и доставя ежегодно над 2 000 дървени домове в различни страни.

«Kontiotuote Oy» произвежда висококачествени строителни материали от екологически чиста финландска дървесина. Съвременните проектантски решения, производствени технологии и висококвалифицирания екип са резултат на специално обучение.
Основните критерии според които «Kontio» се ръководи в своята дейност са отговорността пред обществото, доверието в отношенията с дистрибутори и партньори и екипната работа. 
В процеса на производство екипът се придържа към политика на разумно използване на природните ресурси и специално отношение към околната среда.
Множеството новаторски идеи на компанията, конструктивните решения и патенти способстват за развитието на домостроенето с дървен материал по целия свят.

Сега «Kontio» е най-големият производител в света на домове от масивна дървесина.

«Kontiotuote Oy» гарантира на своите клиенти здраво, естествено и надеждно жилище. Постройките с името «Kontio» са стабилни и устойчиви дори и в най-сурови климатични условия. По-голямата част от продукцията на «Kontiotuote» представлява индивидуално жилищно строителство осъществявано по целия свят. От 2007 година «Kontio» предлага уникалните си къщи и на българския пазар, чрез официалния си дистрибутор ВИП ДОМ ООД.
Областите на използване и големия брой клиенти на нашите домове ни предлагат нови идеи и поставят пред нас нови задачи, които се решават чрез щателно планиране и гъвкави методи на производство.
Повече за «Kontio» можете да научите от филма на нашия сайт или като посетите уеб сайта на най-добрия производител на ВИП домове в света: www.kontio.fi


Акценти

Камини
Камини без комин
Отопление
Отопление
Обзавеждане
Сглобяеми къщи