Животът в дом от дърво

В дом от дърво се диша различно!

Атмосферата и микроклиматът в дом от масивно дърво са ненадминати! Резултатите от последните изследвания показват, че въздухът в такива жилища е с прекрасно качество. Дървото има отлични изолационни свойства и способност да изравнява влажността и температурата на въздуха в помещенията. То поглъща влагата и по естествен път равномерно я отдава обратно, ако влажността на въздуха в къщата се понижи (IBP Report HTB-04/2004/e, Moisture buffering effects of interior linings made from wood or wood based products).

Домовете от масивен северен бор балансират вътрешната температура и относителната влажност така, че тя остава почти винаги в оптимални граници (относителна влажност 30 – 55%), осигурявайки високо качество на въздуха и микроклимата. Отклоненията от този диапазон увеличават значително съдържанието на прах, вируси и бактерии.По данни от: VTT 2001. C.J.Simonson, M.Salovaara & T.Ojanen. Improving Indoor Climate and Comfort with Wooden Structures.


Дървото оптимизира температурата

Дървото освен това оптимизира и колебанията в температурата. 
В жилището през лятото е прохладно, през зимата уютно и топло, а през есента и пролетта дървото акумулира слънчевата енергия. 
Особен комфорт в дишaщото жилище придава и положителното енергийно излъчване на хвойновите трупи от полярния кръг.
Естественият лукс от природата присъства във всяка постройка направена от най-старият в света и доказал себе си строителен материал. 
Само по себе си дървото представлява, уникален строителен материал, който създава неповторима естествена атмосфера и красота и прекрасно се вписва във всякакъв интериор. То придава на дома особена ценност и подчертава неговата индивидуалност.


В дом от дърво се живее дълго

Комфортните и луксозни помещения, енергийно-ефективните дървени стъклопакети, просторните открити части, и огромните предимства на това - едно семейство да живее в самостоятелна къща, са предпоставка за най-добрия избор на жилище от качествен масивен финландски северен бор. Възможността децата да играят на воля и да растат здрави, без стрес, шум и вредни газове би накарала всеки родител да избере най-доброто.

В дом от дърво се живее дълго, спокойно и  природосъобразно, а романтиката и уюта пред камината ...... те не могат да бъдат описани, те трябва да бъдат преживяни.


Акценти

Камини
Камини без комин
Отопление
Отопление
Обзавеждане
Сглобяеми къщи